Agnes van der Graaf

Organisator Agnes van der Graaf van Zelf-in-beeld

Agnes van der graaf, fotograaf van zelf-in-beeld, ArnhemIk ben Agnes van der Graaf, vormgever, fotograaf en betrokken bij het thema seksueel misbruik. Ik ben de zakelijk partner van Ivonne Meeuwsen, de vormgever van haar boeken en ik organiseer samen met Ivonne de symposia en vele andere activiteiten op het gebied van de hulpverlening na seksueel misbruik.

Mijn rol bij het symposium

Wij organiseren het Symposium ‘Wat wel werkt!’ van A tot Z samen. Toch zijn er accentverschillen. Ik heb zelf geen seksueel misbruik meegemaakt en al heb ik in de afgelopen jaren veel geleerd over het thema, Ivonne blijft inhoudelijk verantwoordelijk. Ik kijk natuurlijk wel kritisch mee.

Vormgeving en organisatie

Ik onderhoud de website en maak alle foto’s en de vormgeving. De administratie van het symposium en de correspondentie over de inschrijvingen neem ik ook voor mijn rekening, dus jullie zullen regelmatig met mij te maken krijgen via e-mails en dergelijke. Het lijkt op de dag van het symposium meestal alsof alles vanzelf gaat, maar geloof me, daar gaat veel denkwerk, voorbereiding en planning aan vooraf. Dat is grotendeels mijn werk.

Steunpilaar en aanjager

Samenwerken, ieder vanuit ons eigen bedrijf, is spannend en leuk. We sparren over nieuwe projecten, over hoe we deze website meer leven kunnen inblazen. We ontwikkelen plannen voor minisymposia, themadagen, online kennis delen en casussen bespreken en meer, allemaal zodat de hulpverlening na seksueel misbruik beter wordt en sneller gevonden kan worden.

Mijn eigen therapeutische werk

Ook ik heb een aanbod op het gebied van helen van seksueel misbruik. Voor mensen die als gevolg van seksueel misbruik een laag zelfbeeld hebben, zichzelf niet mooi vinden of  het zelfs moeilijk vinden om zichzelf in de spiegel te zien, maak ik helende fotopresentaties. Een serie foto’s waarin je jezelf in al je facetten terug kunt zien, zoals anderen je dagelijks meemaken. Die foto’s zet ik op muziek en wat er dan gebeurt is magisch. Kijk maar eens op ‘Zelf-in-beeld’.

Naar het aanmeldformulier!