Hoe vraag je een referentie?

Hoe kun je het beste om referenties vragen?

Een referentie is een belangrijke manier om je zichtbaarheid te vergroten en om nieuwe, potentiele klanten te informeren. Dan moet er in de referentie wel iets staan over wat je doet en waar je bij helpt. Als jouw klant als referentie alleen maar stuurt: ‘… is geweldig’ dan heeft het weinig meerwaarde.

Als je een referentie vraagt met als uitdrukkelijk doel om jouw dienst onder de aandacht te brengen van een andere potentiële klant, dan is het belangrijk dat er iets over jouw werkwijze in staat, over het probleem waar je bij hebt geholpen en over hoe tevreden de klant met jou is. Met dat in gedachten heb ik een format ontwikkeld om klanten om een referentie te vragen:
Beste ….,

Wil je mij helpen? Om mijn diensten op het internet te promoten heb ik referenties nodig.  Zou jij (eventueel anoniem) de volgende zinnen af willen maken?
… heeft mij geholpen met …
Haar/zijn hulpverlening heeft mij opgeleverd dat ik …
Ik zou … aanbevelen aan iedereen die …

Mijn naam mag wel/niet onder de referentie staan op internet.

Natuurlijk is het aan jou of je van deze format gebruik wilt maken. Ik hoop dat we veel goede referenties op de site kunnen plaatsen en bij elke nieuwe referentie breng ik ook je profiel weer extra onder de aandacht.

Warme groet,

Ivonne