Themadag ‘Het verhaal van de klant’ 15 december 2016

Themadag ‘Het verhaal van de klant’

Voor de komende themadag hebben we ervoor gekozen om ‘Het verhaal van de klant’ centraal te zetten. Bij de hulp na seksueel misbruik wordt wel gezegd dat het erg belangrijk is dat de klant zijn of haar verhaal kan vertellen. Maar voor veel klanten is dat een grote opgave. Schaamte, schuldgevoelens en een gevoel van gène over seksualiteit in het algemeen maken dat een klant daarin vaak heel wat te overwinnen heeft. Hoe kun je de klant hierin helpen?

De andere kant van het verhaal

Een verhaal heeft altijd meerdere kanten. Wanneer iemand in een slachtofferverhaal vastloopt dan wordt een verhaal vaak statisch. ‘Ik kan het niet’ of ‘Ik ben machteloos’ zijn elementen uit een vastgelopen verhaal. Ogenschijnlijke vaardige, volwassen mensen blijven steken in de hulpeloosheid die zij zich als kind eigen hebben gemaakt. Maar zij zijn volwassen geworden, ze hebben het overleefd! Hoe krijg je hen zover dat hun focus zich richt op de krachtsinspanning die ze daarvoor geleverd hebben?

Het verhaal herschrijven

Er zijn vele manieren om met het verhaal van de klant te werken. Voor deze themadag Hanne Ihlen gevraagd. Zij werkt vanuit de narratieve therapie en zal daarover een workshop geven. De tweede workshop wordt gegeven door Wytske Jónàs. Zij werkt vanuit Soulhealing ofwel Ascentiecoaching.

Kom kennismaken met het netwerk

De themadag is een laagdrempelige manier om kennis te maken met het netwerk hulpverlening na seksueel misbruik en tegelijk, steeds vanuit een andere invalshoek, thema’s rondom de hulp na seksueel misbruik te belichten. Je bent van harte welkom om mee te komen doen op donderdag 15 december.

Lees hier over de workshop van Wytske Jónàs.
Lees hier over de workshop van Hanne Ihlen.

Themadag ‘Het verhaal van de klant’

Locatie: Arnhem
Tijd: Van 10.30 tot 16.30 uur
Kosten voor deelname: € 40,00 excl. BTW
Klik hier om je aan te melden
Voor bij de website aangesloten therapeuten geldt een korting van €10,00
Klik hier om je aan te melden met het kortingstarief

Eenvoudige, (grotendeels) biologische lunch is inclusief.

Voor algemene informatie over onze themadagen zie de themadagpagina