Workshop ‘H.E.L.D. in de kamers van de geest’

Uit de nieuwsbrief van Mark de Jonge, bekend van de workshop die hij gaf op ons symposium ‘Wat wél werkt’ in Utrecht, november 2015:

twee workshops rond de H.E.L.D. in Kamers van de Geest:
workshop 1 = introductie
vervolgworkshop 2 = toepassing
Ben je op zoek naar inspiratie? Zoek je een effectievere methode om mensen te kunnen begeleiden?  Maak  dan kennis met de methode:
De H.E.L.D in Kamers van de Geest.Wij bieden twee workshops aan rond deze methode:.
* 7 maart workshop 1:  Van Negatief naar Positief.
Introductie, kennismaking en zelf ermee aan de slag. Leer je ervaringen positief aan te wenden.

* 4 april workshop 2: Toepassing De H.E.L.D. in Kamers van de Geest.
Vervolgworkshop voor ieder die workshop 1 heeft gedaan. Concreet aan de slag met de mogelijkheden van het werken met Kamers van de Geest bij p.t.s.s., burnout of chronische ziekten.  Leren werken met dieperliggende betekenisgeving bij levensvragen. Mensen positief ondersteunen bij persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wat is De H.E.L.D.?
De mens kent vier zijnswijzen: Handelen en Spreken, Emotionele beleving, Lichaamsbeleving en Denkbeelden en taal. Deze zijnswijzen hebben invloed op elkaar, staan in verbinding met elkaar en kunnen creatief samenwerken.
Een voorbeeld: een supervisant vertelt over een conflict op haar werk met een collega (Handelen en spreken). Al vertellend voelt ze zich wanhopig worden (Emotionele beleving). Ze verheft haar stem en verstrakt haar blik (lichaamsbeleving). Wanneer ze naar haar gedachten wordt gevraagd zegt ze eigenlijk heel boos te zijn op het gedrag van de ander (denkbeelden en taal).

Wat zijn Kamers van de Geest?
Stel je de mens voor als een huis met verschillende kamers. Er zijn kamers waar je het liefst de hele dag wilt zijn en er zijn kamers waarvan je de deur het liefst dicht laat. Soms lukt het je niet meer om zelf te bepalen welke kamer je in of uit wilt gaan. Het evenwicht is weg. Met de H.E.L.D. help je cliënten ( en jezelf) vrij te bewegen in de diverse ruimten van lichaam en geest.

Wat kan je ermee?
De methode De H.E.L.D. in Kamers van de Geest is te gebruiken bij het vinden van antwoorden op vragen, het oplossen van dilemma’s en is een snelle methode bij verwerking. Het is een contactgerichte methode die mensen uitnodigt hun verhalen (ervaringen) al vertellend en ervarend te onderzoeken. Mensen leren zichzelf sturen in lichaam en geest. Daarmee krijgen zij zelf weer grip en kunnen in beweging komen. Een zowel integratieve als ook cognitieve werkwijze.
Lees hieronder een aantal specifieke toepassingen:

Accreditatie

De workshop is geaccrediteerd door:
* SOLK netwerk / ADAP deelname aan workshop 1 én 2
* LVSC – elke workshop voor 1,5 PE
* SKB – elke workshop voor 1 CE / 28 SBU

Locatie

Lumen, 

Nieuwe Keizersgracht 58, 

1018 DT Amsterdam

Informatie

Sarah Bremer 020.6331761 of 06.28621938
Mark de Jonge 024.3582475

Aanmelden  

info@ambire.nl of via bovenstaande telefoonnummers

Kosten
150 euro pp, Leden LVSC, NVPA en SOLK netwerk / ADAP krijgen 10 % korting
(koffie, thee inbegrepen, lunch niet inbegrepen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.